Halving párty Prievidza 2024

Každí správny bitcoiner a bitcoinerka vedia čo je to halving. Je to proste veľká udalosť vo svete tejto digitálnej kryptomeny. Od spustenia bitcoinovej siete sa táto udalosť stala tri krát. V roku 2012, 2016, 2020. Teraz nás čakal štvrtý halving, ktorý sa mal udiať v ranných hodinách 20.apríla 2024.
Nebudem vás tu zaťažovať tým čo to ten halving je. V tomto článku sa dočítate, ako túto „veľkú udalosť“ oslávili bitcoineri z Prievidze.

Stretli sme sa v tematicky vyzdobenom „kancli“ na ulici Holého v Prievidzi. Slávnostná výzdoba s komfetami, sviečkami, lucernami, balónmi v tvare rakety a rôznymi oslavnými srandičkami, aby sme mohli naplno odštartovať tento magický večer. S výzdobou pomohol Kamil z kvetinárstva Nováky, ktorý ma pre tieto veci cit. Na stoloch boli vystavené merche s bitcoinovou tematikou od Dady. Ak niekomu padli do oka, hneď sa mohol „oháknuť“ do originálnych tričiek. V druhom kúte bol nachystaný fotokútik s výzdobou Dvadsatjeden. To by nebol ani meetup keby na stole nebol nachos  s chilly omáčkami. Aďo nesklamal ani tento deň a zabezpečil pestrý catering. Na svoje si prišli vegani a aj tí čo majú radi klobásky. Keby sa niekto chcel zbaviť shitcoinov, na stole mal pokladničku na fiat.

V Prievidzi sme sa stretli piatok 19.apríla. O jeden deň sme predbehli veľkú Halving Párty, ktorá sa mala konať 20.apríla v Bratislave. Na veľkom plátne sa premietala ťažba v realnom čase. Bolo to vtipné vyobrazenie, panáčikov(transakcie), ktorí nastupujú do autobusu(blok). Na nástupišti bolo aj kopec čakajúcich panáčikov. Každý autobus niesol číslo vyťaženého bloku. Veľmi jednoducho vysvetlené ako funguje ťažba blokov. Túto simuláciu si môžete pozrieť (Doplniť…..link na tu stranku…)

Prvé slovo si zobral Ďurike s BlackSmithom. Porozprávali o novinkách. Signálová skupina Dvadsatjeden presiahla 800 členov. Na blogu pribudli nové blogy od ZuziLali a Dada opäť spovedala bitcoinerov. Reč bola aj o Digital Chaine, ktorého sa zúčastnil Ďurike, BlackSmith, Mario, Dada (kto to tam ešte bol ? )Chalani rozprávali aj o akciách ktoré sa chystajú. A to hlavne o Halving Párty, ktorá sa mala konať na druhý deň a BTC Prague. Keby mal niekto záujem o krásne a kvalitné tričko s logom Dvadsatjeden je rozbehnutý už aj e-shop (Dajte sem link na ten eshop)

Prestávky na občerstvenie boli plné debát a dobrého jedla a piva. Tentoraz sa čapovalo (Aké pivko sme mali ? značka piva). Aďo v „zákulisí“ nestíhal pripravovať jednohubky. Tie mizli z podnosov, „lightningovou rýchlosťou“.

Prednášku si pripravil pre nás aj hosť z Nitry. Porozprával nám ciele Dvadsatjednotky do budúcna. Vysvetlil nám aj aký je rozdiel medzi SolarPunkerom a LunarPunkerom. Od toho závisí, ako sa daný človek pozerá na budúci potenciál bitcoinu. Môže byť bitcoin v budúcnosti zakázaný, či uvalená naň vysoká daň (tá už mimochodom na Slovensku je) ? Môže aj nemusí. No každý vlastník by mal rátať s oboma možnosťami.

Vo večerných hodinách prišla na rad tombola v ktorej si výhercovia odniesli ceny, ako med z Katovej včelnice a rôzne merche.

Akcia to bola výdatná. Debatky prebiehali do polnoci. Na presný čas halvingu sa nám veru nechcelo čakať. Ten nastal až niekedy v skorých ranných hodinách.

O autorovi

Nie som ITčkar, hacker, finančný poradca a ani ekonóm. Som obyčajný smrteľník, ktory objavil čaro a potenciál Bitcoinu.

Podpor autora