Miki Bar 21Beer marec

V marci sme sa stretli v overenom a príjemnom podniku na Žabníku v Miki Bare. Ako vždy, smotánka sa začala schádzať o 17. hodine. Miesta bolo dosť. Mali sme vyčlenenú jednu celú miestnosť len pre nás. Bolo to skvelé, pretože sme si posadali za stoly, objednali si to po čom nám hrdlo a žalúdok bažil a čakali čo sa bude diať.

Na úvod nám Ďurike, ako vždy odprezentoval, aké novinky sa udiali za posledný mesiac v DvadSATjeden komunite. Signálová skupina mala cez 700 členov. Na webovej stránke www.dvadsatjeden.org pribúdali zaujímavé blogy. A na mapke služieb, ktoré akceptujú bitcoin pribudli nové prevádzky. Pripomenul nám, aké bitcoinové akcie sa najbližšie chystajú a kde. Napríklad taká Halving Párty sa koná predsa iba raz za štyri roky. Pre rok 2024 to vyšlo krásne na 20. apríla.

Po takejto rekapitulácií sa nám predstavila Saša, ktorá sa rozhodla prijímať bitcoin (satíky) za svoju prácu. Saša sa venuje genealógií, vypracuváva rodokmene a pátra po zabudnutých predkoch. Túto svoju mravenčiu prácu prirovnala k Chain analýze. Len nepracuje na blockchaine, ale v starých matrikách, daňových súpisoch a spisoch. Dátum po dátume sa takto vie prelúskať niekoľko storočí do minulosti k vášmu predkovi.

Po Saši nás zasvätil do tajov krypto grafov a analýz Adam. Niektorým sa z hlavy parilo. Bola to poriadna nálož technickej analýzy.

Na záver pred nás vystúpil Ďuri z BitcoinSféry. Pripravil si pre nás perfektnú prednášku o Dedičstve. Myslím, že každí kto vlastní nejakú čiastku bitcoinu na Trezore, alebo inej hardverovej peňaženke, rozmýšľal nad otázkou „Čo sa stane s mojimi bitcoinami ak umriem“. Budú sa vedieť do peňaženky dostať moji najbližší ? Ako im odkázať SEED alebo návod, kde hľadať a aké heslá použiť. Zdaňuje sa toto dedičstvo ? Hltali sme každé Ďuriho slovo, pretože k tejto téme existuje toľko nezodpovedaných otázok. Ale Ďuri nám to celé ozrejmil. Kto ešte nepozná Ďuriho YouTubový kanál BitcoinSféra tak šup šup po ďalší náklad, dôležitých informácií o bitcoine …

https://www.youtube.com/@bitcoin_sfera

Po Ďuriho prednáške debaty pokračovali do polnoci. Jeho prednáška rozprúdila konverzáciu a čas nekompromisne bežal. Presne pre tieto priateľské momenty a neoceniteľné informácie je výborné sa stretávať a vymieňať si skúsenosti. Pýtať sa, keď niekomu nie je niečo jasné. Prípadne si vymieňať skúsenosti a navzájom sa chrániť pred scamom.

O autorovi

Nie som ITčkar, hacker, finančný poradca a ani ekonóm. Som obyčajný smrteľník, ktory objavil čaro a potenciál Bitcoinu.

Podpor autora